Премијер Србије Александар Вучић посетио Жагубицу поводом Дана општине

Premijer Srbije u opstini ZagubicaОтварањем спомен чесме борцима ослободилачких ратова у Сигама и пуштањем у рад једне од највећих капиталних инвестиција у 2016. години, водоводног система у селу Милановац, свечано је обележен Дан општине Жагубица и 72 година од ослобођења Жагубице од фашизма.

Први пут у историји обележавања Дана општине, почасни гост на свечаности  био је премијер Владе Републике Србије, Александар Вучић.

Вучић је посету општини Жагубица почео у селу Сиге, где је на централном тргу дочекан од стране председника општине Жагубица Сафета Павловића и сарадника, председника Скупштине општине Жагубица Оливере Пауљескић, грађана општине, као и гостију: председника општина Браничевског округа и шире, и директора јавних предузећа и институција.   

Обновљену  спомен-чесму борцима ослободилачких ратова, у Сигама  открио  је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади  Србије Александар Вулин, након чега се премијер Србије обратио  присутнима:

„Неретко заборавимо оне који су нас задужили и борили се за отаџбину. Добро је да их се и данас сећамо у времену када знамо да поштујемо и ценимо мир и да њима можемо да захвалимо што у миру можемо да градимо другачију будућност. Част људима који су се борили за слободу овог краја у Другом светском рату“, истакао је Вучић на централном тргу у селу Сиге.

Премијер Србије Александар Вучић, пустио је у рад црпну станицу са потисним цевоводом и разделним резорвоаром у насељу Милановац,  из које ће се водом снабдевати мештани насеља Доње реке,  а у чију је изградњу локално руководство општине Жагубица у протеклом периоду уложило пуно труда.

Вучић је, обилазећи општину Жагубица, мештанима села Сиге и Милановац рекао да је Србија, први пут у новијој историји, успела да оствари суфицит у првих девет месеци, који износи 270 милиона евра, и да зато сада постоје услови да се тај новац више расподељује. Оно чему су се грађани веома обрадовали свакако је и обећање премијера да се у јануару очекује апсолутни рекорд када је реч о висини плата у Србији, као и повећање пензија, што је веома значајан корак ка  обезбеђивању услова за бољи живот грађана целе Србије.

На дан обележавања општине Жагубица, председник општине, Сафет Павловић изразио је посебно задоваољство посетом премијера Србије Александра Вучића и Министра за рад, борачка исоцијална питања Александра Вулина , у нади да ће сарадња општине Жагубица и Владе Србије  у наредном период бити плодоноснија.    

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji