Оштини Жагубица одобрен други пројекат Министарства рударства и енергетике

 odobren drugi projekatМинистарство рударства и енергетике Србије одобрило је још један пројекат унaпређења Енергетске ефикасности општини Жагубица чијом ће реализацијом бити комплетно реконструисана Основна школа  “Јован Шербановић” у Крепољину. Уговор су 22. септембра потписали помоћник председника општине Жагубица Душан Милосављевић и министар рударства и енергетике Александар Антић. 

Министар Антић  је том приликом истакао да Енергетска ефикасност представља једну од највећих шанси Србије, без икакве сумње и један огроман резервоар у коме Србија може да уштеди и обезбеди додатну енергетску сигурност и стабилност. Како је истакао, то су приоритети министарства рударства и енергетике и Владе Србије који промовишу енергетску ефикасност, стварају законодавни оквир ипредуслове како би се она у Србији развијала, а самим тим и  реализовали пројекти локалних самоуправа.  

Помоћник председника општине Жагубица Душан Милосављевић, изразио је задовољство што се општина Жагубица од 44 локалне самоуправе нашла међу 15 које су задовољиле тражене критеријуме предвиђене конкурсом и којима су средства одобрена.

Из буџетског фонда Министарста рударства и енергетике за пројекат унапређење Енергетске ефикасности за 15 локалних самоуправа, издвојено је 125 милона динара, а локалне заједнице су суфинансирањем учествовале са по минимум 30 посто средстава.

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji