Општинама Жагубица и Кучево највише новца од Министарства привреде

 Ministarstvo privrede izdvojilo sredstva za put Zagubica KucevoOпштине Жагубица, Кучево, Голубац и Петровац на Млави четири су општине Браничевског округа  које су код Министарства привреде аплицирале за бесповратна средства за израду пројеката за постављање комуналне инфраструктуре.

Највише новца, 3 400 000 динара добиле су општине Жагубица и Кучево за припрему документације за изградњу пута Жагубица  -Кучево. С обзиром да поменуте општине, иако суседне, немају квалитетну саобраћајницу која их повезује, изградњом нове, активирали би се постојећи потенцијали и што је најважније саобраћајно повезивање обављало би се најкраћим правцем, преко Хомољских планина.

По речима директора Дирекције за изградњу и развој жагубичке општине, Милана Симића, траса будуће саобраћајнице, за коју је општина Жагубица аплицирала за средства која су предмет пројекта, у највећој мери поклапа се са трасом постојећих некатегорисаних путева посутих туцаником. Траса будуће саобраћајнице почиње код насеља Осаница, код места „суви бунар“, на путу Жагубица – Пожаревац, а завршава се у месту Церемошња, код пећине Церемошња у општини Кучево:

„Укупна дужина је 19 500 метара, а пут ће имати карактеристике регионалног. Општина Жагубица ће даље преузети активности на расписивању тендера за израду пројектно техничке документације у складу са законом о пројектовању и изградњи“, рекао је Симић.

Рокови и обавезе јединица локалне самоуправе су да поступак јавне набавке за израду пројектне документације спроведу одмах након одлуке о додели средстава. Све неопходне активности су дужне да спроведу до 15. новембра 2016. године, што подразумева и закључење уговора са понуђачем.

 

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji