Светска акција “Очистимо свет”

 Ocistimo svetДан када потврђујемо своју одговорност према околини, Светска акција “Очистимо свет”, обелележава се 15. септембара.

Широм планете становници се труде  да кроз разне активности уређења животне средине акцију и спроведу и тако улепшају околину у којој живе. Свако од нас има потенцијал да помогне природи да буде здравија, дуговечнија и лепша, те се подизањем свести о уређенијој еколошкој средини  активности грађана повећавају на виши ниво.

Како је навео Радиша Милошевић, начелник одељења за привреду и економски развој у Oпштинској управи Жагубица, акција очувања животне средине, спроводи се свакодневно, тако што се грађани труде да околину у којој живе не загађују превише.  Активности су појачане током месеца септембра, у коме се обележава и Дан општине, те је и апеловао на суграђане да свако акцији да допринос тако што ће чувати околину и другима упутити савет да учине исто, што је и главни циљ акције.

Значаја природе, биодиверзитета, рециклаже и потрошње природних ресурса не треба  се сетити само једног дана у години, те је стога и обележавање 15. септембра  организовано кроз видове савета и мотивације грађана о будућем очувању планете за дужи живот у здравом и пријатном окружењу.

 

 

 

 

 

 

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji