Едукација деце школског узраста кроз пројекат покрета Горана

 Edukacija dece Pokret GoranaПокрет Горана Србије у сарадњи са органиизацијама Покрета Горана по општинама  у оквиру пројекта едукација деце школског узраста, ореганизује различите активности у које су готово увек, сваке године, укључени и ученици основних школа општине Жагубица и то у значајној мер, почев од самих радионица било на републичком или локалном нивоу. Тако су и ученици Основне школе „Јован Шербановић“ из  Крепољина заједно са професором биологије Микицом Петровић, учествовали на летњој школи и Горанском Еко - кампу који се одржавају сваке године у Вршцу.

Циљ кампа био је да ученици употпуне знања из различитих области и стекну нова искуства и познанства.

Ученица основне школе из Крепољина Наташа Максић, рекала је да учешће на еко кампу за сваког новог учесника представља лепо и вредно искуство,  док је  Анастасија Милинковић, такође учесник кампа, говорила о постигнутим резултима и првом месту које је освојила Наташа Максић  и тако школу и општину Жагубица, заједно са осталим другарима из Крепољина и Жагубице представила  у најбољем светлу.

Победници  квиза одржаног у Вршцу у оквиру Горанског еко – кампа,као награду добили су  учешће у летњој школи лековитог биља на Копаонику,  што значи да ће тамо следећег лета учествовати Наташа Максић из Крепољина.

Битно је рећи да ће на даље  Наташа Максић и Анастасија Милинковић из Крепољина бити активисти који ће на подручју општине Жагубица  промовисати све вредности које негује Покрет Горана Србије.

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji