Подршка локалне самоуправе младом возачу из Крепољина

 Nenad Kolarevic iz KrepoljinaЕкстремни спортови као што су ауто трке и слични, омладини у општини Жагубица престављају готово непознаницу, из разлога што у томе или не проналазе себе или спорт захтева доста новца па многи не могу ни да приуште то задовољство.  Шта год да било мало је заступљен у Хомољу.

Међутим, има и оних који су упркос свему, одлучили да у томе истрају, те је млади возач четвототочкаша Ненад Коларевић из Крепољина, једини у Хомољу, а и у Браничевском округу  одлучио да се опроба у овом спорту. Тренутно, као почетник, вози трке на брдским стазама за клуб „Reijsing tеаm“ из Београда.               

За кратко време колико је на стази, од априла месеца, Ненад је освојио бројна признања и пехаре на брдским тркама.

Како каже млади Коларевић, у класи их има око тридесетак. Спорт  је јако тежак, поготову за њега јер нема услова за тренинге, што истовремено и отежава припрему за саму трку:

„Искрено се надам да ћу, по завршетку школовања, озбиљније да се посветим вожњи  и будем шампион у својој категорији“, истакао је Ненад.

По његовим речима, велику захвалност за своје прве почетке дугује родитељима који га у свему подржавају и све финансирају.  Такође му је од великог значаја и подршка локалне самоуправе, на челу са председником општине Сафетом Павловићем, која му је помогла при куповини опреме. 

„Да није помоћи  локалне самоуправе, вероватно и не бих могао да возим трке, јер не бих могао да приуштим себи опрему која ми је потребна а која кошта више од 1000 евра“, рекао је Коларевић за ртв „Хомоље.

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji