Постигнут договор са новим кабловским оператером

 Sastanak predsednika opstine Zagubica sa predstavnicima KopernikusaПредседник општине Жагубица Сафет Павловић, састао се 07. септембра са директором фирме „Kopernikus tehnology“ из Београда Владаном Митићем.

Наиме поменута фирма је мрежу кабловске телевизије „Елмарк“ из Деспотовца купила, тачније преузела 01. јула и од тада су корисници општине Жагубица  добијали рачуне за услуге кабловске телевизије. Од тог тренутка створила се недоумица међу мештанима око пословања новог кабловског оператера и понајвише плаћања рачуна.

С тим у вези председник општине Жагубица сазвао је састанак  са представницима фирме „Коперникус“ где су сва важна питања разрешена.  Истакнуто је да ће се током наредних месеци интензиво радити на постављању новог оптичког кабла, а досадашњи ће бити трајно власништво општине. Кроз нову инфраструктуру која буде постављена, речено је, биће увелико побољшан рад електронске Управе општине  Жагубица и на систем прикључено и насеље Близнак које до сада није имало кабловску телевизију, а све то  о трошку фирме „Коперникус“ из Београда.

На састанку је закључено да и грађани који до сада нису били прикључени на систем, као и они који имају дуг према фирми „ Елмарк“ могу бесплатно да се прикључе и да на даље плаћају услуге фирми „Коперникус“. Како је навео директор новог кабловског оператера који ће пословати на територији општине Жагубица Владан Митић, у плану су и нове услуге које се тичу увођења дигиталних канала, интернета и фиксне телефоније, о чему ће грађани одлучивати приликом потписивања уговора.

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji