Скуп здравствених радника у Жагубици

 Udruzenje zdravstvenih radnika Branicevskog okrugaУдружење здравствених радника Браничевског округа традиционално је у Жагубици организовало скуп лекара и медицинског особља. Скупу је поред медицинских радника Браничевског округа и директора здравствених установа, присуствовала и Славица Ђорђевић, председник Удружења као и Оливера Пауљескић, председник Скипштине општине Жагубица.

Едукативно предавање за здравствене раднике, које им помаже да употпуне знање, стекну акредитацију и тако прикупе одређени број бодова који им је потребан за рад, саставни су део окупљања. Ове године садржаји су се односили на тему превенција пацијената у стоматолошкој служби, где су кроз међусобну комуникацију присутни разменили и истовремено стекли нека додатна искуства.

Своје утиске о самом скупуизразили су стручњаци из области медицине који су исти окарактерисали као јединствено место где се могу разменити искуства у интересу бољег рада и пружања квалитетније услуге пацијентима.

Вршилац дужности директора  Дома здравља др Весна Стојиловић рекла је да све заслуге за организацију скупа лекара и медицинског особља у највећем припадају сестри Босиљки Томић из Крепољина и да је изузетно поносна на то што скуп траје већ годинама и на неки начин постаје традиција.

По речима организатора, у  месецу октобру биће организован традиционални конгрес у Врњачкој Бањи где ће своје презентације поред осталих лекара из земље и иностранства  имати и запослено особље здравствене установеиз Жагубице и Крепољина. 

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji