Икона пресвете Богородице „Тројеручице“ наредних дана у жагубичкој цркви

 Ikona presvete Bogorodice Trojerucice u zagubickoj crkviИкона пресвете Богородице “Tројеручице“, заштитница манастира Хиландар, налази се у цркви „Свете Тројице“ у Жагубици, а на сам дан доношења иконе, 27. августа, обављено је вечерње богослужење.

Литургију је служио протонамесник жагубичке парохије Мића Велисавњевић и том приликом истакао да и мештани општине Жагубица и шире,имају велику  част, самим тим што им је пружена могућноста  да се помоле за исцељење душе и тела. 

Икона је у жагубичку цркву стигла захвањујући пре свега Богу а једним делом и заслугом проф. др. Борислава Гроздића који је и био један од иницијатора  да икона пресвете Богородице “Тројеручице“ Хиландарске  у свом путешествију буде донешена  у жагубичку цркву.

Трећа рука, која се налази на икони постављена је у знак исцењења руке Светог Јована Дамаскина, која му је била одсечена.  Због радости и благодети према Богородици, на доњој левој страни иконе, припојио је сребрну руку, сличну одсеченој,  у знак сећања на чудо које се догодило. 

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji