Акција Црвеног крста општине Жагубица

 Podela paketa socijalne pomoci u opstini ZagubicaВлада Републике Србије и Министарство за рад и социјалну политику и ове године су обезбедили пакете за социјално – најугроженије породице у општинама четврте категорије где се убраја и Жагубица са околним насељима. Екипа Црвеног крста општине Жагубица, почела је са расподелом пакета корисницима који по процедури на помоћ имају право.

Секретар Црвеног Крста Жагубица, Дејан Николић, навео је да се пакети дистрибуирају по свим насељима, а корисници их могу преузети у просторијама меснихзаједница или канцеларија , док се у Жагубици пакети могу преузети у централном магацину сваког радног дана, сем понедељка, у временском интервалу од 09 – 13 сати.

Пакети од стране Владе Републике Србије и Министарства за рад и социјалну политику распоређују се корисницима већ шесту годину за редом и то у општинама где нема народне кухиње. Конкретно за општину Жагубица, око 300 пакета распоређени су на 542 корисника.

Спискове за расподелу пакета правиле су све релевантне службе за питања социјално угрожених породица а то су служба центра за Социјални рад и Удружења инвалида. У акцију су били укључени и представници и шефови месних канцеларија, тако да су у потпуности обухваћене све категорије становништва којима је помоћ ове врсте најпотребнија.

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji