Наставак радова на цркви у Сигама

 Nastavak uredjenja crkve u naselju SigeБројни радови који се у текућој грађевинској сезони изводе у општини Жагубица, а већим делом се финансирају из општинског буџета, подразумевају и уређење верских објеката. У току је сређивање унутрашњости цркве „Марије Магдалине“ -  „Благе Марије“  у селу Сиге, где су послови већ у завршници.

Јереј Саша Серафимовић,посебно наглашава да је од 2015. године, од када је преузео парохију крепољинску уз благослов Његовог преосвештенстава, Епископа  Пожаревачко –браничевског Игњатија, у  селу Сиге урађен велики посао на изградњи цркве:

„Сада се раде унутрашње малтерисање и пратећи послови, набављено је звоно, постављена је споларија“, навео је свештеник крепољинске парохије и такође предочио и радове који ће уследити, а то је спољашње сређивање објекта.. 

 Радове на адаптацији  верског објекта у Сигама, поред локалне самоуправе Жагубице и мештана Сига,великим делом помаже и Министрство правде Републике Србије, под чијим патронатом  се и налази Управа за сарадњу са црквама и верским заједницама, коме је током разговора Јереј крепоњинске парохије захвалио.

По завршетку посла, православни верници села Сиге и околине добиће леп простор у коме ће се окупљати у време служења свечаних светих литургија, а Јереј Саша Серафимовић изражава наду да ће следеће године слава цркве Свете Марије Магдалине, 04. августа бити прославњена у потпуно уређеном православном храму. 

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji