Интензивирани радови на изградњи водоводоводне мреже

 Rad na izgradnji vodovoda u MilanovcuУ општини Жагубица су заједно са побољшањем временских прилика, интензивирани радови на изградњи водоводоводне мреже за насеља Сиге, Милановац и Крупаја, како би грађани добили здраву и исправну воду за пиће. Радови се изводе предвиђеном динамиком, а уколико то временски услови буду дозволили,пројекат којим је предвиђена изградња водосистема за три поменута насеља биће реализован убрзо.

Извођаче радова је 16. aвгуста обишао заменик председника општине Жагубица, Предраг Ивковић који је том приликом рекао да се тренутно ради горња плоча на главном разделном базену у Милановцу и доња плоча затварачице, тако да се овим завршавају грађевински, тачније бетонски радови на базену. Што се тиче црпне станице, која се ради на самом врелу, пумпа и сва опрема која је потребна за пуштање система у рад је стигла из Италије и налази се у магацину ЈКП „Белосавац“, истакао је Ивковић.

Базен у Крупаји који је саставни део пројекта је комплет завршен, испоштоване су грађевинске норме предвиђене документацијом и сви стандарди при изради, а урађен је и цевовод у дужини од девет километара који повезује ова два базена и базен у Крупаји са централом у насељу.

Финални део посла подразумева и спуштање опреме, тј пумпе у бушотину, као и повезивање комплетне аутоматике са струјом, што ће по речима извођача, бити одрађено за десетак дана и тако бити испоштован и реално обећани рок за окончање крупне инвестиције и реализован велики капитални пројекат који финансира општина Жагубица. 

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji