„Дани дијаспоре“ у Крупаји

 Dani dijaspore u Krupaji 2016У насељу Крупаја, традиционално су већ по четврти пут обележени „Дани дијаспоре“. Весеље је започело у јутарњим сатима  литијом кроз село и резањем славског колача као успомена на Светог архиђакона Стефана кога мештани Крупаје славе као сеоску заветину.

Дружење мештана који су на привременом раду у земљама окружења организовано  је 15. августа,  под мотоом  „Да оживе Српска села“, а у културно – забавни програм приредили су чланови  Културно – уметничког друштва „Фра“ из Чачка са пратећим оркестром. Програм су пратили и манифестацију тако увеличали:  помоћник председника општине Жагубица  Душан Милосављевић,  начелник одељења за привреду и економски развој Радиша Милошевић, одборници Скупштине општине Жагубица, као и чланови Савета месне заједнице „Крупаја“.

Организатор скупа, председник Удружења „Анђели и дијаспора“ у обраћању је захвалио свима који су помогли у организацији, посебно локалној самоуправи, са жељом да се духовна и музичка вредност уједињена на манифестацији „Дани дијаспоре“,  много година на даље одржава и чува. 

Спроведена анкета на догађају у Крупаји одржаном 15. августа, показала је задовољство мештана што је управо и мотив за локалну  самоуправу  да  као и до сада, подржи сваки већ постојећи културни догађај, али и нове идеје  предочене од стране представника месних заједница насеља општине Жагубица. 

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji