Одржана Манифестација „Пантелејски сусрети“

 Pantelejski susreti u Milanovcu 2016Још једна манифестација предвиђена календаром Туристичке организације општине Жагубица успешно је организована у насељу Милановац.

„Пантелејски сусрети“ одржани су 09. августа, а окупили су учеснике Културно – уметничких друштава  из Сладаје, Јасикова, Лазнице и Осанице, као и врхунске инструменталистемеђу којима је био и Миломир Микшић, саксофониста и фрулаш. Програму је претходио дефиле учесника од центра насеља до основне школе, где је одржан и централни садржај манифестације.

Поред бројних мештана Милановца и околних насеља, манифестацији су присуствовали  заменик председника општине Жагубица Предраг Ивковић, заменик председника Скупштине општине Миле Перић, директор Туристичке организације Мартина Лукић, директор образове установе „Јован Шербановић“ Крепољин Горан Милинковић и увазени гости из суседних општина који су и учествовали у програму.  Пантелејске сусрете је уз помоћ Туристичке организације  и локалне самоуправе организовала Месне заједнице „Врело“ Милановац која је припремила и захвалнице за све који су на било који начин помогли у организацији. Захвалнице је доделио председник месне заједнице села Милановац Тихомир Пауновић, и свима захвалио на сарадњи.

Све у свему, милановачки  Сабор, одржан на дан Светог Пантелејмона протекао је успешно, а девето августовско вече завршено је дружењем учесника програма, гостију и домаћина весело уз музику оркеста „Свети Грал“.

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji