Почетак радова на реконструкцији улице Цара Лазара у Крепољину

 Radovi u ulici Cara Lazara u KrepoljinuОпштина Жагубица, тачније Дирекција за изграднју и развој општине Жагубица, аплицирала је за новчана средства код Министарства привреде Србије које је пре извесног времена расписало Конкурс за доделу средстава за капиталне објекте и улице у насељеним местима.

Пројектом  под називом „реконструкција улице Цара Лазара у Крепољину“ задовољени су  услови конкурса, средства су одобрена  општини Жагубица, те се са послом одмах и почело. Радови ће се изводити од школе па до центра насеља Крепољин, а терен су 09. августа обишли заменик председника општине Предраг Ивковић и директор Дирекције за изградњу и развој Милан Симић.

Како је истакао директор Дирекције за изградњу и развој Милан Симић, укупна дужина улице која се реконструише је 486 метара, а израда фекалне и кишне канализације биће у нешто већој дужини због секундарних прикључака који се такође раде. Изградња фекалне канализације која се ради пре реконструкције асфалтног слоја са тротоарима финсира се из субвенција општине Жагубица, док  реконструкцију улице са асфалтом и кишном канализацијом у процентуалном односу 50:50, заједнички финансирају Министарство привреде Србије и општина Жагубица.

Саобраћај ће у поменутој улици у наредном периоду бити обустављен те је заменик председника општине Жагубица Предраг Ивковић, поручио суграђанима да за наведене радове који ће трајати два до три месеца, имају разумевања.

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji