Други „Сабор зетова у кући“ одржан у Лазници

 2. Sabor Zetovi u kuci LaznicaЈединствена манифестација у Србији „Сабор зетова у кући“ одржана је по други пут у селу Лазница, а сусрет је ове године окупио више од 100 зетова.

Сабор је испред локалне самоуправе увеличао помоћник председника општине Душан Милосављевић, који је поздравио присутне и пожелео да се оваква  манифестација, која је специфична самим тим што  је Лазница једино село у Србији које једном годишње окупља зетове у кући,прославља у весељу много година.

Весело и уз музику гости манифестације и зетови, заједно са супругама,провели су се лепо, шалили се на сопствени а и туђ рачун, без увреда и љутње и надметали се у надвлачењу конопца, а жене у куцању јајима, што је за све било веома занимљо. Најтежи зет из села Лазница је Илија Николић– пчела који има 127 килограма, а најлакши и уједно и најстарији зет у кући и по годинама и по стажу Боривије Јовић са 57 килкограма.

 Један од организатора  Илија Шћопуловић – Путник, је овом приликом добио и плакету од стране групе зетова на челу са Јовом Телеским, таксистом из Лазнице, у знак захвалности за организацију Сабора прошле и ове године.

Шћопуловић је истакао да је велику подршку у самој организацији и финансијски и морално, пружила локална самоуправа општине Жагубица, на чему је несебично  захвалан, а зетови су подржали мотив  окупљања и испричали предности и мане зетовања.  

Са тежњом да се овај догађај одржава и на даље,Сабор су организовали зетови Лазнице са лакоћом и без много напора, а све је протекло чак много боље него 2015. године, што довољно говори о томе да постоји јака воља да се сви зетови у кући из општине Жагубица и целе Србије наредне године у првој половини августа месеца окупе у насељу Лазница.

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji