Ликовна радионица „Пут У Горњак“

 Put u GornjakУ оквиру манифестације “Ноћ у Горњаку”,  Удружење ликовних уметника Хомоља  сваке године организује ликовну радионицу „ Пут у Горњак”.

Инспирисани природом Хомоља и околином манастира Горњак слике са истоименим мотивима сликари цртају са лакоћом и без много напора.  Чланови удружења „Милена Павловић -  Барили“ из Пожаревцa, као гости, заједно са домаћинима сликарима Хомоља, стварали су дела са уживањем.

По речима секретара удружења уметника Хомоља  Владе Тодоровића, дела се стварају на дан одржавања манифестациjе како би се догађај увеличао, садржаји употпунили веселошћу боја и мотив манастира Gорњак и околине,  приказао  из различитих углова сваког уметника.

Слике су за ову прилику стварали ликовни уметници из Пожаревца: Павле Миладиновић, Јелена Арсенијевић, Тома Лончаревић и Небојиша Ђуран, као и домаћини: Јанко Лалић, Драгиша Симеоновић  - Симон, Снежана Николић и Влада Тодоровић – Влатос.

Ликовна радионица „Пут у Горњак“ организује се већ 12 година, исто колико и траје Mанифестација „Ноћу Горњаку“, а слике, за које влада велика заинтересованост, представљају сценску позадину на месту где се одржава културни  програм манифестације. 

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji