У току попис за озакоњење објеката

 попис за озакоњење објеката У складу са Законом о озакоњењу објеката општина Жагубица преузела је обавезу пописа објеката видљивих на сателитском снимку који су надлежни органи Републике Србије направили октобра месеца прошле године. Сходно томе Oпштинска управа формирала је службу која свакодневно врши попис како би се добила јаснија слика о броју објеката на самој територији. 

Грађевински инспектор у Oпштинској управи Саша Шћопуловић, истакао је  да се попис  ради због пресека стања свих објеката који се налазе на територији општине Жагубица, да се тиме утврђује  појединачно сваки објекат , а да наведено, на основу закона о о закоњењу, представља јавни интерес.

Озакоњење објеката врши се у канцеларији број 7  у Општинској управи општине Жагубица, код референта на поменутим пословима Нешка Ђорђевића, где грађани подносе и обавезну одређену документацију.

Како наводе у одељењу за озакоњење објеката жагубичке општинске управе, такса за стамбене објекте на нето корисну површину износи до 100 квадрата 5 000 динара, од 100 – 200  15 000, од 200 – 300 метара квадратна  20 000 динара, а на нето корисну површину преко 300 квадрата 50 000 динара.

За помоћне и економске објекте такса за озакоњење је 5 000 динара без обзира на квадратуру. 

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji