Екипа „Систем те лаже“ - победник турнира у баскету

 Zavrsen turnir u basketu Zagubica 2016Турнир у баскету у Жагубици протекао је у коректној спортској атмосфери, а кошаркаши су се потрудили да публици приуште добар угођај и квалитетну игру. Такмичење је окупило 9 екипа , пионира , јуниора и сениора, а чак  су се и девојке надметале у бацању лопте на кош. Tакмичење је и ове године одржано под називом “Настави да тренираш“, а организтори су, без резерве, били на висини задатка.

У циљу популризације спорта, првенствено кошарке у општини Жагубица, утакмице је финалне вечери пратио и Милован Степандић из Шапца, кошаркашки тренер са најдужим стажом у Србији, који је младима и свима који желе да се баве спортом порућио да не посустају у својим идејама  и да је спортски дух нешто што сваког човека покреће у позитивном смислу.

Подршку играчима поред Степандића и бројне публике,пружио је и Душан Милосављевић, помоћник председника општине Жагубица.

Пехар за освојено прво место на турниру у баскету добила је екипа играча “Систем те лаже“, за друго “Артритис и реума“ из Жагубице, а за треће играчи екипе „Играмо за пиво“ из Сувог Дола. Најбољи стрелац био је Лазар Ћирковић из Крагујевца, најстарији играч Милан Радуловић , а најмлађи Александар Милосављевић,који су награђени медаљама.  У јуниорској конкуренцији прво место освојили су кошаркаши екипе „Два Филипа и Анђела“.

Пажња публике понајвише је, поред финалног меча, била усмерена на ревијалну, веома занимљиву утакмицу ветерана где пехар добила екипа „Једва скрпљени“ из Жагубице.

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji