Одржана друга “Хомољска саксофонијада”

 Homoljska saksofonijada 2016Друга Хомољска саксофонијада у Сувом Долу одржана је у уторак, 19. jула, у организацији Tуристичке организације општине Жагубица и Mесне заједнице „Полет“ Суви До, а под покровитељством општине Жагубица. Садржаји манифестације били су бројни, укључујући и штандове народне радиности, сувенира, хране и пића справљаних по народним рецептурама.

Највећа пажња публике била је окренута ка врсним уметницима свог заната, саксофонистима који су у културно – уметничком програму  подељеном на такмичарски и равијални део, увесељавали све госте и домаћине.

Манифестацију је отворио Душан Милосављевић, помоћник председника општине Жагубица. У знак сећања на легенду свирања на саксофону, Јована Станојевића из Сувог Дола, свирана су кола којима се прославио на музичкој сцени, а одлуку о победнику једногласно је донео жири на чијем је челу био председник комисије, Периша Станојевић, син Јована Станојевића.

Победници у конкуренцији јуниора и сениора, Бобан Димитријевић из Црљенца и Добрица Милановић из Сладаје, добили су заслужене награде и пехаре које су доделили Предраг Ивковић, заменик председника општине Жагубица и Душан Милосављевић, помоћник председника општине Жагубица.

На Суводолском Врелу било је 16 такмичара, специјалних гостију, као што су Јован Јанојлић својевремено ученик Јована Станојевића, Игор Јанојлић из Друговца, Никола Пауновић из Старчева победник саксофонијаде 2015 и други виртуози на древном дрвеном инструменту саксофону. Програм су пратили бројни гости међу којима и Зоран Марић, директор музиче школе „Стеван Мокрањац“ из Пожаревца са породицом, синови Јована Станојевића са породицама, представници локалне самоуправе, представници месних заједница општине Жагубица, као и публика жељна доброг звука. 

Председник организационог одбора Драгиша Богдановић, испред Туристичке организације Жагубица захвалио је локалној самоуправи и спонзорима на финансијској подршци, а посебно учесницима програма у обе категорије такмичења. Саксофониста који су наступали у ревијалном делу програма увесељавајући посетиоце, било више него прошле године, што је и најбоља потврда добре организованости и успешно завршене друге Хомољске саксофонијаде у Сувом Долу.  

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji