Одржан камп КамБре у Вуковцу

 Kamp KamBre u VukovcuКамп „КамБре“, седмодневни камп намењен деци узраста 7-17 година, чије се активности у више смена одигравају у срцу Хомоља, одржан је и ове године од 11. до 17. јула у селу Вуковац.

Камп се одржава са циљем да се интеграцијом различитих садржаја у у амбијенту сеоског домаћинства деци пружи могућност да испробају несвакидашње ствари, да виде и осете део живота на селу. Активности су биле усмерене на стицање знања о основама органске производње хране, развијање свести о значају здраве исхране, знања везаних за однос села и града и упознавање са елементима бриге о домаћим животињама уз практичну примену знања.

Упознавање деце са лепотама руралне Србије на примеру Хомољских планина,  односа према природној средини и потреби за њеним очувањем биле су такође саставни део садржаја.

Посебно задовољство учесницима кампа одржаног у селу Вуковац надомак Жагубице  представљао је и сусрет са домаћим животињама које се у градовима могу видети само у ЗОО вртовима, окупљање око логорске ватре уз разне занимљиве приче, као и развој спортског и колективног духа у природи.

У општини Жагубица камп „КамБре“ успешно је организован већ другу годину за редом.

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji