Одржан Табор алпиниста "Горњак - 2016"

 Tabor alpinista u Gornjaku 2016Меморијални Табор алпиниста одржан крајем маја месеца 2016. године у Горњаку окупио је бројне  искусне алпинисте, а такође и полазнике алпинизма. Табор је трајао два дана, а остаће упамћен по добром дружењу, лепим догодовштинама са терена и наравно по многим поучним стварима које су алпинисти имали прилике да науче како би лакше и боље савладавали препреке на стенама.

Инструктор алпинизма  Слободан Жарковић, рекао је да је за сваког алпинисту веома важан почетак, почев од самог учлањења у клуб, а затим и савладавања техника пењања.  Жарковић је истакао да се доста полазника пријавило за алпинистички течај што је охрабрујуће за развој алпинизма у Браничевском округу.

Организатор табора „Горњак 2016“ је алпинистички одсек Пожаревац под покровитељством Комисије за алпинизам и планинарског  Савеза Србије,а табор је ове године године носио име „Бите хоселито“ познатог светског  алпинисте.

Драган Милошевић, начелник Aлпинистичког oдсека Пожаревац, захвалио је свима који су помогли да се овако значајан догађај, четврти Табор алпиниста“Горњак 2016“ организује, посебно председницима општина Жагубица и Петровац на Млави и рекао да је циљ и стратегија развоја алпинизма у Србији  изградња вештачких стена у срединама где би млади људи могли да се упуте у свет пењања.

Стога је добра препорука свим локалним самоупрвама у Браничевском  округу и шире стварање услова за бављење алпинизмом, што подразумева и прављење већих, озбиљнијих и нових пењалишта  где ће поред старијих полазника и деца направити прве кораке ка великом алпинистичком успеху.

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji