Наступ деце из Пољске на XIV Сабору "Врела Хомоља"

 Grupa iz Poljske na Saboru Vrela Homolja u ZagubiciОпштина Жагубица и град Пјотрков Трибуналски из Пољске већ дужи низ година развијају и поспешују партнерске и пријатељске односе.

Стога су, драги гости на XIV Сабору „Врела Хомоља“ у Жагубици  били делегација Пољске коју је дочекао председник општине Жагубица Сафет Павловић са сарадницима. Делегацију су чинили званичници града ПјотркофТрибуналски, које је пратила Плесно-акробатска група„Фабрика чуда“, потрудивши се да део културе Пољске представи и становницима Хомоља.

Деца узраста од 10 до 17 година, на челу са инструкторком и кореографом Евом Висниевском, наступали су  првог и другог дана Саборовања. Првог дана на отварању манифестације, а другог у делу програма „Златне руке Хомоља“. Представили су плесно-акробатску перформансу и тиме засенили посетиоце перфектним извођењем.

На Сабору "Врела Хомоља" група „Фабрика чуда“ учествовала је први пут и већ побрала симпатије публике, а с обзиром  да се оваква врста игре заиста ретко може видети у Жагубици  и околини, деца из Пољске ће засигурно имати прилике да се преставе не само на Сабору „Врела Хомоља“ наредне године већ и на другим манифестацијама у општини Жагубица и шире.

Испраћај је уприличен на Врелу Млаве где су гости боравили неколико дана, а срећан пут пожелела је председница Скупштине општине Жагубицаса сарадницима,уз жељу за дугом и успешнијом сарадњом.

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji