Ансамбл „Младост“ из Крепољина на гостовању у Републици Српској

 KUD Mladost u Republici Srpskoj 2016Културно – уметничко друштво „Младост“ из Крепољина и ове године имао је част да учествује на шестом Међународном дечијем фестивалу фолклора у бањи Дворови у  Републици Српској. На фестивалу су учествовали и Удружење „Марко Цара Милановић“ из Каоника, Српски клуб „Никола Тесла“ из Линца, Културно – уметничко друштво „Салаш црнобарски“ из истоименог места, „Ђорђе Натошевић“ из Новог Сланкамена, КУД „Бело брдо“ из Хрватске, Српско културно – уметничко друштво „Ново насеље Јања“ из Јање и КУД  „Јана“ из Земуна.

Фестивал је отворио Славко Башић, а програм су наступом започели домаћини, најмлађи чланови Културно – уметничког друштва „Дворови“.

Ансамбл „Младост“ из Крепољина представио се сплетом игара „Војвођанских Румуна“ , а Ирена и Марина Марић публици су на фрули и дудуку одсвирале традиционалне мелодије Хомољског краја. Председник Ансамбла „Младост“ Милан Милојковић, саму организацију оценио је у суперлативу и исказао задовољство пријемом од стране домаћина.

Организатори смотре фолклора у Бањи Дворови били су Културно – уметничко друштво  „Дворови“ у сарадњи са Туристичком организацијом  Бјељина и бројним спонзорима.

Очување традиције и неговање пријатељстава са културно – уметничким  друштвима из земље и иностранства, јесте основни циљ одржавања Међународног фестивала у Бањи Дворови који из године у годину добија на вредности, посебно када се у обзир узму пратећи забавни садржаји које учесници програма могу бесплатно да користе - купање на отвореним базенима и остало, што су гости и искористили како би из бање  надомак Бјељине понели више него лепе утиске.  

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji