• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Отворена карате школа у Лазници и Жагубици

Karate skola u Zagubici i LazniciПолазници карате школе из Лазнице, ученици од првог до петог разреда,нешто више од  месец дана тренирају активно и врло успешно. Већ су видљиви резултати упорности, труда и залагања како чланова, тако и  учитеља ове борилачке вештине. На такмичењу карате клубова у Лесковцу у свеукупном пласману од 18 клубова и 150 такмичара, чланови карате клуба "Пантери" освојили су треће место у екипном такмичењу поневши 7 злата, четири сребра и шест бронзаних медаља.

Жељко Филиповић, тренер карате клуба "Пантери" каже да је задовољан одзивом, с обзиром да је ово мала средина: "Имамо 18 такмичаракоји су већ освајачи медаља што је велики успех за тако мали клуб. Карате је спорт којим се развијају способностисваког члана, користи се у својству самоодбране, али не и за тучу на улицама како многи тумаче. Истакао бих  да велика помоћ пристиже од руководства локалне самоуправе општине Жагубица која је клубу врло битна и значајна. Планирамо учешће на карате семинару у Гамзиградској бањи наредног месеца где се могу научити битне ствари о овом спорту, а такође и даља такмичења  за која нам предстоји напорније тренирање."

Идеја да на подручју општине Жагубица са радом почне школа каратеа проистекла је из жеље да се развију спортске дисциплине на нивоу општине и да деца на прави начин искористе слободно време.

Мартин Пауцановић,  један од родитеља наводи да су деца презадовољна, с обзиром да је за кратко време постигнут велики успех: "Мислим да ће карате заживети и постати омиљен спорт наше деце. Захваљујем локалној самоуправи на подршци и позивам родитеље да деци дозволе да тренирају."

Сви заинтересовани који желе да тренирају  могу се пријавити и бити учесници школе каратеа. Тренинзи су средом и петком у Лазници од 18 сати, а у Жагубици од 16:30. 

{videobox}http://www.youtube.com/watch?v=vcxe3OTtqXk{/videobox}


© 2019 Општина Жагубица
design by XB