КУД „Извор“ из Лазнице гостовао у Румунији

-KUD Izvor iz Laznice nastupio u RumunijiКултурно – уметничко друштво „Извор“ из Лазнице протеклог викенда гостовало је у Румунској општини Ианка, на фестивалу фолклора „Песме Дунава“.

На позив директора Културног центра Ианка Маријана Шербана, у сарадњи са Јовом Петровићем, власником фирме „Видео мелос“ из Оштреља, Фолклорни ансамбл „Извор“ из Лазнице представио је традиционалне влашке игре у пратњи инструменталиста из Лазнице и Зајечара.   

По речима директора Културног центара Ианка, Маријана Шербана,  фестивал који представља једно од највећих такмичења у округу, одржава се два дана, а окупља младе солисте, узраста од 15 до 25 година, у такмичарском и ревијалном делу програма, који имају  прилике да покажу своју уметничку вредност.

Културно- уметничко друштво „Извор“ из Лазнице оба дана наступало је ревијално, а одлазак на овако престижан догађај омогућила је општина Жагубица, која наставља добру праксу промоције културе Хомољског краја у иностранству.

Мирел Паску, председник општине Ианка, саму организацију фестивала оценио је као веома позитивну и истакао да сваке године све више добија на значају.

Становници села Ианка викенд су провели у лепом расположењу  уз песму младих нада, вокалних солиста, и добру игру представљену од стране учесника фестивала „песме Дунава“, а домаћини су се кућама вратили са жељом за наставак сарадње између две суседне општине, разменом искустава организованом кроз дружење деце Румуније и општине Жагубица и надом да је учешће на фестивалу у Ианки на домаћине оставило лепе утиске. 

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji