Организована бесплатна подела садница

-Besplatne sadniceУ суботу 02. aприла, подељене су бесплатне саднице јасена и јавора  пољопривредним произвођачима и осталим заинтересованим грађанима са подручја општине Жагубица,а подела ће, по речима менаџера Асоцијације за рурални развој- Хомоља Зорана Керића,  бити настављена и наредних дана, све док садног материјала буде било на лагеру.

„У зависности од заинтересованости мештана,у понуди ће  бити и друге врсте дрвећа багрема, тополе и осталог“, рекао је Керић.

Грађани који су добили садни материјал, исказали су и немерљив значај саме акције и захвалили локалном руководству општине Жагубица и свима који су допринели да се активности спроведу.

Председник Скупштине општине  Жагубица  Дејан Николић, заинтересованост мештана оценио је као изузетну, јер су препознали значај пошумњавања и залагање локалне самоуправе која има јасан мотив, а то је очување околине у којој живимо и обнављање шума на територији жагубичке општине. Уједно је  захвалио Министарству за пољопривреду шумарство и водопривреду Србије управи за шуме, који су саднице доделили.

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji