Снабдевање струјом за празнике уредно

-Transformator za struju u ŽagubiciГлавно разводно постројење „Јеленац“ у Жагубициса кога се електричном енергијом напајају становници целе општине Жагубица, обишао је шеф пословнице Станојло Стојковић, како би се уверио у исправност свих уређаја, а све са циљем да би мештани у време празника, уредно били снабдевени струјом. По његовим речима у оквиру фирме оператор дистрибутивног система Eлектропривреде Србије, Eлектродистрибуција Зајечар пословнице Жагубица, извршена је добра припрема пред зиму, државне и верске празнике , тако да се проблеми не очекују, изузев ако не дође до већих елементарних непогода:

„За сада смо уредно снабдевали потрошаче електричном енергијом и Нову годину дочекали без прекида у напајању. Сви потрошачи на конзумном подручју пословнице Жагубица се уредно снабдевају електричном енергијом, и немамо ни једног купца који за сада нема електричну енергију.“, рекао је Станојло Стојковић – шеф пословнице Жагубица.

Што се тиче очитавања бројила, Стојковић наводи да ће се и даље исто вршти једном месечно, али по новом систему:

„Новина је уведена у Електодистрибуцији Зајечар, пословници Жагубица и на овом нашем конзумном подручју, и по први пут се сусрећемо на очитавање бројила путем мобилних телефона, или путем такозваних паметних телефона, што ће у многоме да скрати и побољша рад Електродистрибуције. Што се радника тиче... свака новина је тешка, али већ су се уходали и иде сада у неком добром смеру“, истакао је Стојковић.

Купци ће имати мање рекламација на утрошак струје новим начином очитавања, а према најави до краја 2017.године,  у плану је и уградња бројила за контролу за даљинско очитавање електричне енергије.

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji