Радови у насељу Вуковац теку пуном паром

-MZ VukovacСеоски и брдски путеви који су у најлошијем стању у селу Вуковац  биће уређени у најкраћем року.

С обзиром да су временски услови и у другој половини новембра наклољени путарима, Савет месне заједнице „Борац“ jе у договору са локалном самоуправом донео одлуку да се у наредних месец дана, окончају сви послови планирани за текућу годину. Тренутно су у току радови на насипавањупута за брдо „Влашки“ у дужини од 1700 метара, а активно се, после низа година, коначно ради и на сређивању сеоског гробља, где највећу заслугу, по речима Јовице Траиловића председника Савета поменуте месне заједнице има председник општине Жагубица Сафет Павловић.

„Ове године смо коначно успели да добијемо локацију гробља, на којој је одрађено комплетно чишћење шибља, грања и осталог отпада , а тренутно се ради насипање стаза и прилазних улица.  У плану је и довођење струје и воде, за шта имамо и пројектну документацију. Веома важне радове спровешћемо и у сеоском  Дому културе где ће се одрадити комплетан санитарни чвор који до сада није постојао и без кога функција зграде није потпуна, затим улаз у саму зграду и позорницу“, навео је Јовица Траиловић.

Траиловић се осврнуо и на послове који су у протеклом периоду добили свој епилог:

„Месна заједница је завшила и асфалтирање улице седмог јула, пробијање и прочишћавање скоро свих путева у атару села Вуковац и мислим да у последњих 30 година  није толико одрађено колико за ово кратко време. Отворили смо канале и прочистили око 20 километара пута, уградили пропусте и то је у сваком случају велики успех. Током године имали смо и друге активности у сарадњи са локалном самоуправом а тичу се организације манифестације „Старци“ организоване почетком године по којој је село већ препознатљиво, помоћи фудбалском  клубу и школи, а можемо се похвалити и са још мање битних послова који су завршени.“

С обзиром да су после више од три деценије и у селу „Вуковац“ поново увелико актуелни радови, похвале грађана јесу и разлог више да се локална власт  и надаље ангажује на унапређењу квалитета живота становника општине Жагубица.

 

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji