Пројекат „За лепши и безбеднији вртић“

-Projekat - Lepsi i bezbedniji vrtic - Poletarac u ZagubiciПредшколска установа „Полетарац“ спроводи разне активности на реализацији пројекта „За лепши и безбеднији вртић“, а све у циљу да деца имају боље и квалитетније услове у самом вртићу, где бораве већи део дана. Пројектом је обухваћено, комплетно уређење објекта, како унутрашњости тако и спољашњости, а реализује се уз пуну подршку локалног руководства и Националне службе за запошљавање.

„Ангажовано је пет радника за Јавне радове. Половина је дата од Националне службе за запошљавање, половина финансијских средстава из буџета општине. Ово је за нас било нешто инзванредно, зато што смо могли да опремимо и средимо вртић, који већ има 30 година трајања, са преко 120 детета у установи, а укупно са насељима 210 детета, што одавно није био толики број. Три девојке су ангажоване са Националне службе, за украшавање вртића и два момка су ангажована за поправку справа у дворишту, затим за фарбање ограде, за постављање плочица, ламината, хобловање паркета... Углавном, наш пројекат се зове „За лепши и безбеднији вртић“, и мислим да смо то постигли захваљујући локалном руководству на челу са председником. Мислим да су сви задовољни, почевши од родитеља, па до радника који раде у вртићу“, истакла је Вања Милутиновић, директор вртића „Полетарац“ у Жагубици.

Како је навела г – ђа Милутиновић, основ свега је да се малишани осећају пријатно, што свакако представља мотив да се и даље ради истим интетнзитетом, а имајући у виду да се екстеријер зграде није битније мењао пуних 30. година, од саме изградње, свака нова промена на боље, доприноси не само безбедности деце, већ и комплетном окружењу.

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji