Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Руководство општине Жагубица на откривању спомен обележја у Кули

-Predsednik opstine Zagubica na otkrivanju spomen obelezja - Malo CrniceПредседник Републике Србије, Томислав Николић, открио је у недељу 18. октобра, споменик палим ратницима у селу Кула код Малог Црнића, чиме је обележена стота годишњица битке на Врањевцу. Церемонија обележавања започела је освештањем споменика подигнутог у славу више од 23.000 официра, војника и цивила из Браничевског округа, страдалих у ослободилачким ратовима Србије од 1912. до 1918. године.

Споменик је освештао епископ пожаревачко-браничевски господин Игњатије са свештенством. Након тога, венце су положили председник Србије Томислав Николић, потпреседник Народне скупштине Верољуб Арсић, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, начелник Браничевског управног округа Александар Ђокић, представници Удружења потомака ратника, челници Пожаревца и седам општина Браничевског округа, међу којима и председник општине Жагубица Сафет Павловић.

Након полагања венаца Г –дин Николић се обратио речима:

„Изградња овог импозантног споменика окупила је осам општина Браничевског округа и бројне дародавце. Након читавог столећа, окупљени смо у жељи да одамо пошту онима који су погинули бранећи отаџбину. Са овог места опомињемо будуће генерације да не забораве историју и негују љубав и поштовање према јуначким прецима“, рекао је Николић.

Код споменика на Врањевцу говорио је и Горан Дачић, председник мало црнићког Удружења потомака ратника 1912 – 1920, а пригодан културно-уметнички програм извели Градски хор „Барили“ из Пожаревца и драмски уметници Народног позоришта Лепомир Ивковић и Бошко Пулетић.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji