Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Манифестација Дани гулаша и вина у Румунији - “Бузијаш 2015”

-KUD Krepoljin u RumunijiГрад Бузијаш, удаљен тридесетак километара од Темишвара, показао се као добар домаћин на манифестацији „Дани гулаша и вина - Бузијаш 2015”.

Програм је представило преко 20 културно- уметничких друштава из Румуније, а част да учествује на овако велелепном дешавању имала је и општина Жагубица, чији је представник било Културно – уметничко друштво “Младост” из Крепољина. Уз финансијску подршку локалног руководства са жељом да прикаже најзанимљивије из свог репертоара и да Хомоље представи у најбољем светлу, ово друштво је заблистало на наступу показавши играчко и певачко умеће.

Манифестација која се већ по седми пут одржава у парку познатог бањског лечилишта “Бузијаш”, како наводе организатори, сваке године окупи око 10 хиљада посетилаца.

Поредвишесатног културно – уметничкогког програма, део целодневног догађаја представљају и врхунски специјалитети, справљани на традиционалан начин. Међу домаћинима своје место пронашла је и Србија, тачније општина Жагубица, припремајући гулаш на “Српски начин”, који је од стране чланова жирија оцењен позитивно, високом оценом, а добијени пехар и диплома на овако престижном фестивалу, представљају велики успех и потврду да Хомољски производи и јела у свету могу увек добити похвалу.

Иначе, члановима КУД– а из Крепољина ово је друго гостовање у Румунији, а сарадња је започета прошле године са КУД- ом “Банацјана” из Темишвара и председником истоименог друштва Даном Фратућеским.

Срдачна добродошлица од стране менаџера хотелског комплекса бање “Бузијаш” г – дина Сорина Монтијана и његових сарадника, смештај и добра улуга у Хотелу “ФЕНИКС” са четири звездице, члановима КУД-а “Младост” остаће у лепом сећању, а до поновног сусрета памтиће занимљиве тренутке проведене са вршњацима из Темишвара.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji