• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Карате мајстор из Јапана посетио општину Жагубица

Shuhei Tsukada posetio ZagubicuЈедан од највећих мајстора традиционалног каратеа, древне борилачке вештине сенсеи Тsukada Shuhei, носилац црног појаса, 7. дан, Јапанске Карате Асоцијације посетио је општину Жагубица где су га дочекали председник општине Сафет Павловић и заменик председника Љубиша Јовкић.

У разговору у кабинету председника општине било је речи о развоју карате спорта, за који су према речима тренера КК "Пантери" Жељка Филиповића, заинтересовни млади у Жагубице и шире, као и о искуству велемајстора Tsukade, који улаже велики труд да свима који су заитересовани покаже финесе, олакша тренинге и само вежбање учини квалитетнијим и ефикаснијим.

Tsuhada борави у Србији већ неколико дана, а посета Жагубици била је и прилика да се чланови Kарате клуба  "Пантери" сретну са врхунским спортистом и на једночасовном тренингу науче и виде како вежба и ради нoсилац црног појаса 7. дан.

Tsuhada  је рођен 18. јуна 1949. године у Амори у Јапану. Дo 26. године живео је и тренирао карате у Јка Хомбо Дојов. Након тога одлази у Лос Анђелес где наставља изучавање каратеа са Хидетаком Нишијамом. Пет година касније прелази у Мексико Сити и прихвата улогу главног инструктора ЈКА. Тренутно живи и ради у Ванкуверу у Канади. О посети Жагубици каже:"Инпресиониран сам оним што сам видео у Србији, Јако кратко боравим овде тако да не могу да стекнем прави утисак о земљи Србији и вашем крају. Леп је предео јер је планински и то ми се свиђа. Дошао сам са идејом и жељом да помогнем свима који воле карате вештине и срећан сам што могу знање које имам да пренесем на млађе генерације које желе да напредују", истакао је Сенсеи Тsukada Shuhei 7. dan, ЈКА.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=dV9tlVPqn0E{/videobox}


© 2019 Општина Жагубица
design by XB