• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Карате клуб "Пантери" Жагубица освојио 12. медаља на шампионату у Араду

KK Panteri u Rumuniji 2Чланови карате клуба "Пантери" Жагубицаборавили су протеклог викенда у Румунији. На пут су кренули у петак 29. септембра. Младим каратиситима је пред полазак из Жагубице, председник општине Сафет Павловићпожелео да се лепо проведу и освоје што више медаља. Као чланови селекције репрезентације Србије Глобалне Карате Федерације Хачи о Каи, чланови "Пантера" позвани су да буду учесници Kарате и Mаршал  - артс шампионата у граду Араду, а на основу резултата остварених на 24. карате КУПУ "Лајковац 2014".

Учешће је узело 750. такмичара свих узрасних категорија, а шампионат је прогласио отвореним председник Глобалне Карате Федерације "Hachi o Kai" соке Жико Г. Бећановић 10. дан, истакавши да карате спорт заузима значајно место како у  иностранству тако и у Србији и изразио задовољство што се велики број деце и младих опредељује за спорт уопште посебно за вештину као што је карате. На шампионату у Араду додељене су и дипломе онима који су напредовали у овом спорту између осталих Жељку Филиповићу, тренеру карате клуба "Пантери" за 5. дан, Милану Антићу помоћном тренеру за 3. дан, Николи Урошевићу и Николи Спасићу за 2. дан, а диплома је уручена и општини Жагубица за допринос у развоју спорта.

" Испред општине Жагубица изражавам огромно задовољство што су наша деца добила прилику да на једном оваквом такмичењу наступеи представе себе, земљу из које долазе и општину Жагубица. Лепо смо дочекани, такмичење је већ при крају и радује ме посебно што је од 25. такмичара колико је наступило скоро половина добила медаље што је посебан успех за "млади" карате клуб као што је жагубички", истиче Љубиша Јовкић, заменик председника општине Жагубица.

Карате клуб  "Пантери" бројао је највише чланова који су у оквиру репрезентације Србије наступили на Европском првенству, а учешће је узело и неколико клубова из осталих градова Србије. Тренер Жељко Филиповић, каже да је деци посебан доживљај боравак у Румунији, јер се већина први пут одваја од родитеља и додаје: "Постигли смо велики успех, што нам даје подстицај за даља такмичења, тренинге и остваривање још бољих резултата."

По завршетку  борби пласман је задовољавајући,  укупно 12. медаља: 3. златне, 5. сребрне и 4. Бронзане, што значи да млади каратисти општине Жагубица с правом могу понети епитет добрих спортиста и бити у рангу са најбољима.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=BBQteDxFuYw{/videobox}


© 2019 Општина Жагубица
design by XB