Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Пчелари из Жагубице на 41. Међународном Сајму пчеларства у Београду

-Pcelari iz Zagubice na Sajmu pcelarstva u Bg-u 2015У организацији Београдског удружења пчелара и друштва пчелара Београд, под покровитељством Скупштине града, од 30.септембра до 04. октобра 2015. године одржан је 41. Међународни сајам пчеларства “Ташмајдан 2015“.

Традиционално, у Ташмајданском парку, преко 120. пчелара из свих крајева Србије и региона, понудило је разне врсте меда и друге драгоцене пчелиње производе, а међу излагачима су били ипчелари општине Жагубица. Одлазак на Сајам организован је од стране локалне самоуправе и Асоцијације за рурални развој општине Жагубица.

„На Сајму је било доста излагача, опреме и пчелињих производа, а заинтересованост пчелара је била велика, јер све оно што је потребно за пчеларство може се видети на једном месту. Такође се могу размењивати и мишљења са пчеларима из целе Републике Србије. Пчеларство у Хомољу је у развоју и сваке године бележимо све веће приносе, што се меда тиче, а и све више имамо пчелињих друштава. Наш циљ је да будемо на самом врху у производњи меда и хране за прихрану пчела“, истакао је менаџер Асоцијације за рурални развој општине Жагубица Зоран Керић.

Љубитељи пчеларства имали су прилику да се упознају са богатом понудом опреме имедних производа а излагачи су се потрудили да најбоље представе крај из кога долазе,па су тако и пчелари из Хомоља на изложбеном штанду приказали свој бренд по коме су већ нашироко препознатљиви.

Међународни сајам пчеларства  – Ташмајдан 2015” био је изузетно посећен, а лепо време је допринело да се сви планирани садржаји од стране организатора, ваљано спроведу.

У циљу развоја пчеларства као једне од значајних области у општини Жагубица локална самоуправа ће увек подржати одлазак заинтерсованих мештана на веће скупове како би се део виђеног и део наученог знања применио и тако развиле привредне делатности.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji