Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Свечани пријем гостију у кабинету председника општине Жагубица

-delegacija Poljske u poseti ZagubiciСрдачну добродошлицу уваженим гостима који су посетили Жагубицу поводом обележавања Дана општине, 25. септембра, пожелео је, свечаним пријемом, председник општине г – дин Сафет Павловић, са најближим сарадницима.

Локалном руководству је посебно била част да угости иделегацију Републике Пољске, града Пјотркоф Трибуналски, коју су чинили г –дин Кшиштоф Хојњак, градоначелник града, Марјан Блашчињски, председник СО, Богдан Муњик, секретар градске управе, Марек Коњечко, одборник у СО и Марћин Фијалковски, сарадник за интеграције ифондове. Из разговора представника Пјотркофа ируководства општине Жагубица, могло се закључити да ће дугогодишња сарадња имати узлазну путању ка развоју обе општине која се неће базиратикао до сада,само на узајамним посетама културним догађајима, већ ће посете бити имного чешће.

„Већ смо на добром путу да се договоримода следећа етапа буде најпре размена ученика, ваших и наших средњошколаца. Да се деца, ти млади људи, упознају и надамо се, наставе сарадњу у годинама које долазе, да наставе оно што смо ми започели... То је један део. Други део ће бити нека моја лична иницијатива да се мало прошири привредна сарадња између наше две општине и тиме ће се позабавити наша Регионална привредна комора, која ће бити координатор тих делатности, јер мислим да имамо шта једни другима да понудимо и на пољу привреде“, рекао је градоначелник града Пјотркоф ТрибуналскиКшиштоф Хојњак.

Народни посланик Оливера Пауљескић, посету Пољака оцењује као позитивну, истичући посебно да је обострани развој две општине до сада базиран на размени искустава,потребно побољшати, што ће у будућности бољим контактом челника бити ирезултирано.

„Част нам је што нас је и ове године на Дан општине посетила делегација из Пољске. Што се тиче наше сарадње, она се продубљује из године у годину. До сада се буквално заснивала на ревијалном делу и посетама на културним манифестацијама. Међутим, сада смо са њима на састанку код председника општине, договорили сарадњу мало другачију убудуће, тј. да нашу сарадњу подигнемо на виши ниво“, истакла је Оливера Пауљескић, народни посланик.

Поводом 71. годишњице од ослобођења општине Жагубица срдачно су од стране најужег руководства дочекани и г –дин Слободан Перић, посланик у Народној скупштини Републике Србије, директор полиције Србије г-дин Милорад Вељовић, представници руководстава општина Бољевац, Баточина, Петровац на Млави, Пожаревац, Мало Црниће, Жабари, Кучево, Бор, Деспотовац, Мајданпек, начелник Суп – а Пожаревац Саша Митровић, као идиректори и представници јавних предузећа и установа.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji