• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Израда плочастог пропуста у насељу Вуковац

 radovi u Vukovcu decembar 2016Иако је крај грађевихске сезоне, у општини Жагубица радови на побољшању инфраструктуре по насељима трају увелико.

Израда плочастог пропуста у насељу Вуковац, на вуковачкој реци, обавља се по планираној динамици, а иницијатива је потекла од грађана, који свакодневно прелазе реку у неадекватним условима.

„Поучени искуством из осталиих насеља  у време поплава, одлучили смо да и мештанима Вуковца изађемо у сусрет и трајно решимо вишедеценијски проблем. На иницијативу Месне заједнице „Борац“ Вуковац,  финансирана је изградња пропуста који има вишеструку функцију како за грађане који живе са друге стране реке, тако и за остале становнике који имају имања и парцеле, тако да мислим да је прави потез направљен поменутим радовима. Наставићемо и даље да улажемо у инфраструктуру свих насеља на територији општине“, истакао је приликом обиласка терена заменик председника општине Жагубица Предраг Ивковић.

Председник Месне заједнице „Борац“, Јовица Траиловић, захвалио је свима који су помогли у реализацији идеје  за израду пропуста:

„Пробали смо на разне начине да решимо проблем а у сусрет су нам изашли локална самоуправа која је преко Месне заједнице донирала већински део и компанија „ФСС“  са око 100 000 динара. Завршен  је први део посла: груби грађевински радови. Остају прилазне стазе и да бетон сазри, те очекујем да ће пропуст у функцији бити средином јануара“, истакао је Траиловић.

Он је такође истакао да је са овим радовима за неколико домаћинства, трајно решен дугогодишњи проблем.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=8wnUtP6rlOk{/videobox}


© 2019 Општина Жагубица
design by XB