Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Нов простор за културна збивања – Стари Дом у Жагубици предат на коришћење

-Legat vajara Basare u Starom domu u zagubiciМештани свих насеља општине Жагубица ове године су посебно имали разлога да са радошћу прославе Дан општине, заједно са локалним руководством које предводи председник Сафет Павловић. На целој територији коју покрива општинаЖагубица протеклих годину дана посебно карактерише низ одрађених послова у готово свим гранама привреде, културе, спорта и осталог. Тако је и у Жагубици у ново рухо „обучен“ Стари Дом културе, до скоро рушевина, без значаја.

Како би добио вредност која му и припада, локално руководство у сарадњи са Министарством културе и информисања Србије реализовало је пројекат у циљу уређења овог, сада велелепног здања, где ће своје место наћи чланови Ловачке секције, Савета месне заједнице „Врело“ Жагубица,као и Ликовни ствараоци Хомоља, где ће чувати непроцењиву вредност истакнутог уметника Светомира Арсића - Басара, јер је општина Жагубица , како је речено на отварању, дорасла да одговори великим изазовима.

„Meне Жагубица подсећа на то да она остварује велике мисли... Она се труди свим силама да скромним средствима доведе себе у ред и то је оно што плени човека. Настоји да свим својим могућностима, својим ентузијазмом и енергијом надокнади све друго што се материјалним могућностима не може. У томе је снага овога народа и у томе он привлачи пажњу људи који знају да цене шта значи поштење и вредност. Грађанима општине Жагубица желим да наставе тим путем, тим напорима да се служе у остварењу својих циљева и они ће себи да обезбеде лепу будућност“, рекао је на отварању легата Басара.

Изложбу је отворио председник општине Жагубица Сафет Павловић, при чему се у име локалне самоуправе, у своје име и име свих грађана, захвалио Басари на одлуци да овако нешто велико подари општини Жагубица, а тиме задобије и статус домаћина.

Осим легата који ће бити стална поставкау адаптираном простору „Старог Дома“ , какав назив носи од вајкада, грађани Жагубице и околних насеља могу га користити за славља, скупове, организацију приредби и остале садржаје.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji