• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Изложба слика Драгише Симеоновића - Симона у Београду

Izlozba Simona u BeograduУ Галерији "Божидарац 1947" на Народном универзитету  Божидар Аџија у Београду отворена је друга самостална изложба слика Драгише Симеоновића  - Симона. Изложби су присуствовали: испред локалне самоуправе - Душан Милосављевић, помоћник председника општине Жагубица, затим,  уметници, сликари, ликовни критичари, историчари уметности из Београда и љубитељи сликарства.

Инспирисан Врелом Млаве,Симеоновић је насликао и приказао низ уметничких дела која завређују пажњу и сваком посетиоцу откривају нове изгледе и значења.

"Моји утисци су инпресивни. Захвалио бих свима који су издвојили своје време и поделили га вечерас са мном, што ми заиста причињава задовољство", истакао је у разговору за ТВ "Хомоље" Симеоновић.

Симон је до сада био вишеструки учесних многобројних колонија, излагао заједно са другим уметницима, врхунским именима сликарства, а како каже, себи је најбољи критичар.Ипак, најмеродавнији да говоре о његовим делима су ликовни критичари и историчати уметности са којима добро сарађује.

Симон је прву самосталну изложбу имао октобра месеца у Пожаревцу,а поставка 26 експоната у Галерији "Божидарац" у Београду биће отворена за посетиоце наредних 15. дана.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=p_YmKipI4ZM{/videobox}


© 2019 Општина Жагубица
design by XB