Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Традиција Хомоља у Скадарлији

-KUD Mladost u Skadarliji 2015Наступ Kултурно – уметничког друштва „Младост“ из Крепољина у Скадарлији изазвао је велико одушевљење посетилаца. За београдску публику целокупан програм представљао је несвакидашњи догађај, а учесници су презентовали репертоар по коме су већ препознатљиви.

Пленили су заносом и лепотом, и на тај начин општину Жагубица представили у најбољем светлу.

Поред представника Туристичке организације општине Жагубица, испред локалне самоуправе програме је пратила и народни посланик у Скупштини Републике Србије Оливера Пауљескић.

„Оно што је занимљиво и што већина наших грађана вероватно ни не зна, Културно – уметничко друштво је основано 1958 године и то под именом „Ђура Јакшић“. После краће паузе, 70-тих година почињу поново са радом под именом Културно-уметничко друштво „Младост“, које до дан данас ради и тренутно броји око 100 чланова. Ово друштво негује традицију Србије, изворну песму и изворну музику. Нама у општини је јако драго што имамо једно такво Културно – уметничко друштво. Локална самоуправа подржава максимално сва Културно – уметничка друштвана територији наше општине, како у логистичком, тако и у материјалном смислу, јер су они наши чувари традиције и културе, и представљају општину и наше грађане у најбољем могућем светлу у нашој земљи и у иностранству“, истакла је Оливера Пауљескић.

Председник Културно - уметничког друштва „Младост“ Милан Милојковић, истакао је да се на прелепом месту, испред куће Ђуре Јакшића у Београду, окупљају само одабрана друштва, и посебно изразио радост што је КУД из Крепољина, уз велику помоћ локалне самоуправе општине Жагубица, имао своје вече у Скадарлији.

Општина Жагубица ће и даље одржавати сарадњу са градом Београдом и кућом Ђуре Јакшића, тако да ће у наредном периоду на једном од најлепших места у граду имати прилике да игре и песме представе и остала културно – уметничка друштва из Хомоља.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji