Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Отворен рудник карбонатске сировине у атару села Брезница

Otvoren Kemenolom Glavica - Petrovac i ZagubicaОбележавање јубилеја тридесете годишњице успешног пословања и рада приватног предузећа „Срмекс“ из Петровца на Млави био је и добар повод да се у атару села Брезница, општина Жагубица, отвори Каменолом „Главица“ који је у власништву поменутог предузећа. Врпцу су пресекли председник општине Петровац на Млави Радиша Драгојевић и заменик председника општине Жагубица Љубиша Јовкић, у присуству представника Института за путеве Србије Бранка Муњаса и представника ужег руководства две суседне општине - Петровац и Жагубица, власника и директора приватног предузећа „Срмекс“ Срђана Цекића и запослених радника.

У име руководства општина Петровац и Жагубица, председник општине Петровац, честитао је домаћинима на новом радном резултату, успешном пословању протеклих година и отварању погона који има велики значај за обе општине.

„Приватно предузеће „Срмекс“ је једно од успешнијих предузећа у општини Петровац на Млави, са 60 запослених радника. Водеће је предузеће у ономе што је организација путне мреже у општини Петровац на Млави и оно што је врло значајно за квалитетан рад, али и за свакако јефтиније извођење радова је каменолом који је овде данас званично пуштен у рад, иако је већ у функцији неко време. Данас ће дробилица која је капацитета 1000 тона дневно допринети бржој и успешнијој активности у нашој и у жагубичкој општини, као и у другим општинама где предузеће „Срмекс“ ради“, истакао је председник општине Петровац на Млави Радиша Драгојевић.

О значају новоотвореном каменолому говорио је и заменик председника општине Жагубица Љубиша Јовкић:

„Ово је један изузетно важан догађај, јер ће у овом каменолому, који се налази на нашој територији, бити упошљено доста људи из општине Жагубица, и наравно, сарадња са инвенститорима, а нарочито оним који се баве путном инфраструктуром је од изузетног значаја за једну општину као што је Жагубица, где је путна инфраструктура у релевантно лошем стању, односно изискује додатна улагања. Ми смо овде данас дошли да домаћину пожелимо дуготрајан и успешан рад и да заједно присуствујемо са нашим комшијама отварању једног новог погона који ће свакако допринети и развоју других секундарних делатности које су везане за прераду камена“, рекао је Јовкић.

Срђан Цекић, власник и директор предузећа „Срмекс“ истакао је да припреме за експлоатацију, тачније отварање лежишта, теку већ годину ипо дана уназад. Знатан део новчаних средстава опредељен је за довођење квалитетне струје вискоког напона на коп, што је резултирало инсталирањем дробиличног постројења које производи око 1000 тона карбонатске сировине кречњака у једној смени.

Комплетиране су и све законом предвиђене дозволе за отварање рудника, а употребна вредност сировине у широкој палети производа, погодна је за грађевинску, путарску, водопривредну и друге гране индустрије.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji