• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Извештај са 24. редовне седнице Скупштине општине Жагубица

-24 sednica SO u ZagubiciРедовна седница Скупштине општине Жагубица, одржана је у присуству 20 одборника који су доносили одлуке и једногласно усвојили свих 17. тачака, колико се нашло на Дневном реду.

Централна тема 24-ог заседања, била су разрешења и именовања чланова школских одбора основних и Средње школе испред локалне самоуправе и испред Савета родитеља, углавном због престанка основа или сукоба интереса чланова школског одбора.

Поред поменутих, Скупштинска већина усвојила је и предлоге битне за норнално функционисање дечијег вртића у Жагубици и Дома здравља.

„На седници су разрешени чланови Управног одбора Дома здравља испред локалне самоуправе као оснивача и именовани нови чланови Управног одбора испред оснивача. Пошто је досадашњи доктор медицине задужен за утврђивање чињеница смрти ван Здравствене установе и издавање потврде о смрти поднео оставку, одређен је нови доктор медицине који ће обављати тај посао. Такође су на седници усвојени извештаји о раду Предшколске установе „Полетарац“ из Жагубице за 2014/2015. годину и усвојен је годишњи план рада поменуте установе за 2015/2016. годину. Именовани су и представници локалне самоуправе у тиму за самовредновање и у тиму за развојно планирање Предшколске установе „Полетарац“ Жагубица“, истакао је председник Скупштине општине Жагубица Дејан Николић.

Сазив Скупштине општине Жагубица добио је две нове одборничке групе – „Покрет Социјалиста“ , која ће убудуће бројати осам чланова и „Подршка Сафету Павловићу“, где су се одборници прогласили независним и која такође броји осам чланова.

По речима Николића, поменутим чином у Скупштини општине Жагубица престала је да постоји одборничка група Социјалистичке партије Србије, јер су напред наведени чланови напустили исту и формирали нове одборничке групе.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=sCzPYqShXxA{/videobox}


© 2019 Општина Жагубица
design by XB