Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Одржана презентација Горске службе спасавања Пожаревац у Жагубици

-Prezentacija GSS-a u ZagubiciГорска служба спасавања Србије организује уводна тестирања за основни курс, а такође и јавне презентације са циљем упознавања омладине са доменима којим се бави  и стицања знања из поменуте области. Једна од таквих презентација одржана је у просторијама средње Техничке школе у Жагубици.

"Пре пар месеци били смо у општини Жагубица и примио нас је председик општине Сафет Павловић. Направили смо сарадњу, а ово је буквално само наставак те сарадње. Ако неко заврши курс, прође нашу обуку, сарадња се наставља даље у прављењу неког вежалишта овде у околини, а наравно биће и још доста активности. Презентације садрже видео снимке на којима се тачно приказује чиме се ми бавимо и путем њих желимо и другима то да приближимо и да их боље упознамо са Горском службом спасавања", истакао је Томица Стојановић, спасилац "Горске службе спасавања" Пожаревац.

Законом о ванредним ситуацијама, Горска служба спасавања Србије је  добровољна и непрофитабилна организација, уврштена у чиниоце заштите и спасавања  у Србији и дефинисана као стратешки партнер Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије за извођење спасавања на неприступачним теренима.

Спасити људски живот, помоћи човеку у невољи је основни задатак те организације.

Курс за спасиоце Горске службе спасавања Србије је полазна обука за све заинтересоване планинаре, алпинисте, спелеологе,скијаше, рониоце и све оне који се баве сродним дисциплинама. Полазници на курсу стичу основна знања која су им неопходна како би били спремни да се одазову позиву службе и пруже помоћ онима којима је потребна.

Општина Жагубица подржава и овај вид бављења специфичном дисциплином спасавања, а стручним предавањима и презентацијама и надаље пружиће могућност и наравно у свему дати несебичну подршку свима који су заинтересовани и желе  да се укључе у ове активности.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji