Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Санација штете од поплава на реци Млави у општини Жагубица

-Radovi na reci Mlavi Поплаве које су током прошле године погодиле Србију, и у општини Жагубица изазвали су велика оштећења, како на инфраструктурним објектима, тако и на обрадивим површинама.

Како поновно изливање река на територији општине не би представљало проблем у случају већих падавина локална самоупрва предузела је одређене мере, те су у току радови на реци Млави на санацији штете на регулисаном делу Млаве, као и низводно од регулисаног дела тока.

По речима Јовице Траиловића, одговорног извођача радова, дошло је до огромних оштећења, а оперативним планом за одбрану од поплава  Јавно комунално предузеће "Белосавац" Жагубица задужено је да те штете и отклони, те су у сарадњни са Јавним предузећем "Србијаводе" направљени елаборати и предузете активности.

"За санацију дела низводно од регулисаног дела, Србијаводе су издвојили милион и осамсто хиљада динара, а за регулисани део око два милиона и осамсто хиљада. На основу тог елабората, дозволе  и сагласности Србијаводе за извођење радова, спроведен је поступак јавне набавке, где је посао извођача радова добило Јавно комунално предузеће "Белосавац" Жагубица. Интересантно је то што на изводном делу Млава је направила огромна оштећења и људима однела огромне количине обрадивих површина. Са овом санацијом Млаве, враћа се добар део у првобитно стање. Врше се више прокопа дуж корита, где се продубљује корито, проширује, врши се кресање и извлачење пањева и отвара се протицајни профил", истакао је Јовица Траиловић.

На регулисаном делу тока врши се поправка дна и надзиђивање зидова, а значај је вишеструк.

"Велики значај је, што уједно штитимо и будуће постројење за пречишћавање отпаних вода, које је прошле године у поплавама било поплављено. Веома нам је битно да то заштитимо, пошто је у плану ове године да се комплетно постројење и заврши и евентуално пусти у пробни рад. Један од главних разлога што су људи из Србијаводе одобрили ове санационе радове је управо и заштина тог будућег постројења за пречишћавање отпадних вода", додао је Траиловић.

Руководство општине Жагубица упућује посебну захвалност Јавном предузећу Србијаводе за изузетну сарадњу, давање сагласности, као и средства опредељена за овако вредан посао и изражава интересовање и наду за реализацију већих инвенстиција у којима ће и лакална самоуправа узети учешће. 

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji