Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Шаховски клуб ,,Врело,, домаћин Првог кола лиге централне Србије

-Takmicenje u sahu u ZagubiciШаховски клуб „Врело“ Жагубица био је домаћин Првог кола лиге централне Србије група исток, а угостио је Шаховски клуб “Раднички” из Ћуприје, који је однео победу.

Такмичење се одвијало по бергеровом систему, 90минута по играчу,плус 30 секунде за сваки одиграни потез. Судија Новица Антић, рекао је да у лиги игра 12. екипа са подручја четри округа источне Србије и да је такмичење екипно, јер су то екипе које су се квалификовале из округа и које су прошле године играле у истом рангу такмичења.

Искусни шахистаАндреја Милосављевић,о жагубичком клубу истакаоје да изузетно добро чини тошто је клуб релативно скоро основан а већ има такмичаре за виши ранг, то потврђује да иовај спорт треба подржати иразвијати.

Председник шаховског клуба Зоран Керић, рекао је да је за сада амбиција клуба да опстане у лиги:

„Амбиције клуба су да опстанемо у лиги, мада веома је тешко, јер пола лиге су тимови који су већ испали из друге лиге, а пола су они који су годинама већ ту. Једини тим који се пласирао из доњег ранга смо ми. Све екипе имају по 5 или 6 мајсторских кандидата и веома су квалитетне. А што се тиче даљих планова и рада са децом, планирамо да свакодневно деца долазе да вежбају, те овим путем позивам сву децу која су заинтересована за шах и која желе да играју да дођу и да се пријаве у клуб. Клуб се налази у улици Трг Јована Шербановића, број 5, у Жагубици“, истакао је Керић.

Поред љубитеља шаха, шаховске партије помно је пратио и заменик председника општине Љубиша Јовкић, који се лично уверио да има добрих играча. Према његовим речима, општина Жагубица ће увек подржати све програме који промовишу позитивне вредности и усмеравју младе људе на креативнеи квалитетне активности које доприносе њиховом развоју, што значи да ће локална самоуправа подржати рад клуба.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji