Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Одржан Сајам запошљавања у Жагубици

-Sajam zaposljavanje u Zagubici 2015Генерални директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић посетио је Жагубицу у петак, 04. септембра, где је присуствовао Саму запошљавања.

Сајму је предходио свечани пријем у Општинској управи где је г –дин Мартиновић дочекан од стране заменика председника општине Жагубица Љубише Јовкића и председника Скупштине општине Жагубица Дејана Николића. Разговарало се о активним мерама запошљавања у Србији, активностима општина по овом питању, проблемима са којима се суочавају становници у малим и неразвијеним срединама и покушају да се исти реше, као и побољшању сарадње са НСЗ у циљу упошљавања што већег броја људи.

Сајам је окупио бројне активне тражиоце посла са територије општине Жагубица и Петровацана Млави са евиденције Националне службе запошљавања.

”Посебно ме радује присуство преко 450 лица која ће покушати да нађу своју шансу за запошљавање, као и чињеница да НСЗ нуди финансијске програме преко којих локалне самоуправе, на овом сајму Жагубица и Петровац на Млави, могу да представе пројекте којима ће упошљавање бити омогућено. До сада је у Србији одржано преко 40 сајмова, истим је приступило близу 1300 послодаваца и преко 40000 незапослених, а оно што је најважније јесте, да је око 7000 лица нашло посао. Сва незапослена лица су у обавези да активно траже посао, а саветодавци да за њега израде индивидуални план“, навео је Мартиновић.

На питање да ли је и колико локално руководство општине Жагубица учествовало у активностима запошљавања образложио је заменик председника општине Љубиша Јовкић:

“Општина Жагубица је у сарадњи са Националном службом за запошљавање урадила један пројекат где је суфинансирање у односу динар на динар. Тако је Национална служба обезбедила пет милиона динара и општина исто толико, тако да ће у наредном периоду на три месеца бити упошљено 116 људи са нашег подручја, што свакако није безначајно у овим тешким и кризним временима”, навео је Јовкић.

Сајму су присуствовали и председник Скупштине општине Жагубица Дејан Николић, представници локалног руководства општине Петровац на Млави, директор Филијале Пожаревац Соња Мирић, као и саветници за запошљавање општина Петровац на Млави и Жагубица.  

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji