Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Изложба Владана Мицкића Мицкета отворена у Жагубици

-Izlozba Vladana Micica u ZagubiciТрећа самостална изложба у Хомољу Владана Мицкића Мицкета отворена је у галерији ликовних уметника у Жагубици. Иначе, ово је 65. Самостална изложба у каријери врхунског уметника, који је поред самосталних имао и преко 100. колективних и групних изложби. Поставку је отворио Историчар уметностиЗдравко Вучинић, који је посебно говорио о делима уваженог сликара истакавши да није лако продрети у све аспекте којима су прожети изложени радови и визуелне назнаке које исте чине сложеном стваралачком појавом.

Изложене слике по речима Вучинића представљају изазовне радовепогледа на свет астваралачко умеће Мицић је приказао властитим поетским казивањем које је уздигао до тешко докучивих духовних нивоа.

Након уводног излагања историчара уметности г – дин Владан Мицкић – Мицке пригодним говором поздравио је љубитеље сликарства и захвалио домаћинима, спонзорима и свима који су омогућили да се излозжба постави и отвори у Жагубици. 

Јанко Лалић, председник Удружења ликовних уметника Хомоља рекао је да „велики“ Мицке на трећој самосталној изложби говори о Хомољу у Европи,  посебно помињући да је само Удружење почаствовано сликарском величином једног од најбољих сликара света.

Поставка излозбе сачињена је од 20 слика које посетиоци могу разгледати наредних месец дана.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji