Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Уређење основне школе и бине у Милановцу

1Uredjenje bine i osnovne skole u MilanovcuУченици Основне школе "Јован Шербановић"  Крепољин, издвојеног одељења у Милановцу, од сада ће имати могућности да све приредбе и активности везане за културна дешавања у летњем пероду, организују на управо завршеној позорници у оквиру комплекса школе.

Мотиви по којима је село препознатљиво, насликани су на позадини бине, а дело су познатог ликовног уметника из Жагубице Драгише Симеоновића - Симона.

Обилазећи новоуређену бину, председник општине Жагубица Сафет Павловић у разговору са члановима Савета Месне заједнице "Врело" Милановац, упознао се са проблемима који се тичу унапређења школства и обећао да ће исти бити решени.

Слободан Микшић, члан Савета месне заједнице, истиче да је завршено кречење унутрашњости школског објекта и да су комплено сређене две учионице.

Посебно задовољан реализованим пословима на довршетку бине у дворишту издвојеног одељења школе у Милановцу, Микшић је додао: "Првобитно се све то ради због ученика, за нашу децу која би требала овде да остану и да сутрадан постану људи. А све то би требало ми да им омогућимо и да им допринесемо, како бих  их сачували и задржали овде, да не оду из свог краја, а онима који су отишли, омогућимо да имају где да се врате."

Поред ових активности за квалитетније извођење наставе и пријатнији боравак у школи, планиране су и друге активности, међу којима и сређивање спољашњости објекта школе, односно фасаде, као и изградња летњиковца, који ће деци предшколског, а и школског узраста значити у данима великих врућина.

Позорница која ја завршена, већ је у функцији, а предстојаћа манифестација "Пантелејски сусрети", која је увршћена у каленар манифестација општине Жагубица, биће одржана у недељу, 9. августа, баш на овој бини, у селу Милановац, што значи да је локално руководство у сарадњи са месном заједницом, још један посао обавило у предвиђеном року.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji