Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Oсми "Дани проје и сира" у Медвеђици

1Osmi Dani proje i sira u MedvedjiciOсми Дани проје и сира „Медвеђица 2015“, започели су весело уз трубачки оркестар који је увесељавао присутне посетиоцекојих је ове године било близу 1000.

Манифестацију је званично отворио Сафет Павловић, председник општине Жагубица,  истакавши посебно спонзоре који су помогли да се манифестација одржи, а то су компанија АСА , Банка Поштанска штедионица, као и многобројни поштоваоци традиције и поборници одржавања оваквих догађаја чија су имена била видно истакнута у знак захвалности.

Председник општине изразио је посебну захвалност и мештанима који су својеврсним трудом помогли у организацији и у уређењу терена и ловачког дома. Такође је истакао да је општина Жагубица једно велико градилиште и мештанима навео неке од урађених и планираних активности:

"Могу да се похвалим да је наша општина једина у којој се толико ради и гради. Градимо путеве, водоводе, радимо електрификацију за села, много тога смо до сада урадили, а и имамо у плану још више. Једино што желим јесте, да са овог места, из најмањег села, поново упутим апел нашим министарствима, јер сматрам да је општина Жагубица мало заборављена. Када то кажем, мислим на Регионални пут који се креће из правца Пожареваца, преко Петровца на Млави, па све до Бора. Али могу да вас обрадујем да ми је дато обећање да ће наш пут 2016. године бити богатији за 10 км новог асфалта", рекао је председник општине Жагубица Сафет Павловић.

Отварање Ловачког дома претходило јебројним садржајима, а врпцу су свечано пресекли председник општине Жагубица Сафет Павловић и председник ловачке секције Медвеђица Војислав Павловић, а у присуству председника Скупштине општине Жагубица Дејана Николића, многобројних представника локалне самоуправе, као председника ловачке секције КрепољинГорана Стевуљевића и председника Ловачког удружења "Јован Шербановић" Жагубица Бранислава Живковића.

Оцењивање "нај проје" и "нај сира" које су домаћице припремале свака на себи својствен начин било је, за чланове жирија не баш лак задатак, а председник комисије г- дин Асим Чопра, професор кулинарства, рекао је да је сваки производ на свој начин специфичан, напоменувши да су изабрали најбоље. У понуди је била укупно 21 проја и 21 врста сира, а комисија се руководила са пет параметра: укус, изглед, боја, сервирање и декорација.

Сеоске игре окупиле су велики број учесника у пет дисциплина, а по речима Драгише Богдановића, председника комисије, постигнути су завидни резултати такмичара свих узрасних група. Било је и деце и одраслих учесника, а сви су се потрудили и максимално се ангажовали да игре у потпуности добију прави смисао.

У забавном делу програма, учествовали су чланови Културно – уметничког друштва из Крепољина, представивши различите сплетове, а избор за најлепшу пастирицу била је  новина ове године. Од четири кандидаткиње најлепша је била Кристина Миладиновић из Крупаје.

Организација је била у рукама Туристичке организације Жагубица у сарадњи са Културно просветним центром"Јован Шербановић" Жагубица, Месном заједницом „Будућност“ и преко 100 спонзора који су помогли дешавање. 

Манифестација „Дани проје и сира" у Медвеђици у потпуности је оправдала циљ, а то су дружење и забава. На крају богата лутрија обрадовала је посебно добитнике награда од којих је главна била таблет рачунар. Славље је потом настављено до дубоко у ноћ уз оркестар Љубише Обрадовића - Хомољца.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji