Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Након пет деценија пробијен пут Осаница - Церемошња – Кучево

1Novi put Osanica-KucevoНакон пет деценија за саобраћај је отворен путни правац Осаница –Церемошња -  Кучево, на свеопште задовољство мештана који су решење за постојећи проблем тражили годинама уназад. Коначно испуњена жеља, пропраћена је великим слављем уз трубаче, који су пратили колону од насеља Осаница одакле су житељи Осанице и околних села кренулу на вашар у суседну нам општину Кучево. Комплетна организација била је о трошку локалог руководства општине Жагубица.

Врпцу су у присуству бројних мештана пресекли педседници општина Жагубица и Кучево тачно на тромеђи која спаја две поменуте општине и тиме овековечили отварање пута који је годинама био без значаја. Уз несебично залагање понајвише председика општине Жагубица Сафета Павловића и подршку председника општине Кучево Новице Јаношевића,  сада ће се се у овом правцу брже саобраћати, самим тим што је пут краћи, а сарадња ће се по речима челника општина одвијати много боље.

Узимајући у обзир чињеницу да се овуда  до сада могло ићи исључиво пешака, за мештане Осанице и Церемошње 11. август 2015. је велики дан.

Председник месне заједнице Осаница Синиша Томић, похвалио је руководство двеју општина, посебно истакавши да председник општине Жагубица има разумевања за све проблеме са којима се сусрећу становници општине Жагубица, а отварање пута према Кучеву преко Церемошње, још један је доказ да је удовољио захтевима мештана Осанице за које овај пут пуно значи, јер одлазе до својих имања и салаша до којих су до сада јако тешко стизали.

Саобраћајница Осаница – Кучево преко Церемошње пробијена је након 50. година, а добра воља била је пресудна да се овако велики подухват и реализује. По обећању председника двеју општина, овде радовима није крај, јер је у плану и асфалтирање, а све у интересу остваривања бољег функционисања општине Жагубица и ширења боље сарадње.  

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji