Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Уређење атарских путева у селу Сиге

1Uredjenje atarskih puteva u naselju Sige 2015Атарски и брдски путеви у жагубичкој општини сређују се увелико по свим насељима. Радови се интензивно изводе и у селу Сиге, где је до сада у разним правцима одрађено и насипано преко 10. километара пута.

На тзв. месту "Велика коса" у атару села Сиге, послови започети прошле године сада су настављени, а ова деоница је  утолико значајнија ако се узме у обзир да свакодневно истом пролази око 70 посто становника.

Поред ове, у селу се ради на још неколико локација које су подједнако битне:

"Грађани који користе деонице ка руднику и ка својим њивама, од сада могу комотно и без проблема чак и својим возилима да пролазе, јер је Месна заједница Сиге у сарадњи са локалном самоуправом уредила и насипала два значајна атарска путна правца у дужини од укупно 4 километара. Ових дана почињу и радови на путу од основне школе ка "великој пољани" у дужини од 2 км. Недалеко од ове деонице, насипаће се и један део пута који је вода однела, а који пре ове власти нико није ни желео да започне, јер су сматрали да је изузетно узак. Овом приликом се у своје име и у име Месне заједнице Сиге, захваљујем локалној самоуправи, а поготово председнику општине Сафету Павловићу и његовим сарадницима на испуњеним обећењима", истакао је члан Савета месне заједнице Сиге Љубодраг Ружић.

Локална самоуправа испунила је још једно обећање, а како би се и лично уверио да све тече по плану, радове је у селу Сиге обишао и председник општине и том приликом најавио активности на уређењу цркве Благе Марије у  Сигама:

"Општина је обезбедила средства за завршетак целокупне унутрашњости цркве, а очекујем да ће грађани насеља Сиге и Милановац својим добровољним прилогом помоћи да се среди и спољашњост цркве. Што се тиче атарских путева, гледали смо да у свим правцима које користе грађани ка својим имањима, равномерно уредимо што је могуће више", рекао је председник општине Жагубица Сафет Павловић.

Да су мештана задовољни доказано је кроз анкету коју је спровела локална телевизија "Хомоље" Жагубица. Како кажу мештани, највећу захвалност дугују локалној самоуправи општине Жагубица.

Како би се унапредио живот мештана Сига, локална самоуправа уложиће још напора и у договору са Саветом месне заједнице потрудиће се да реши прво најбитнија и најважнија питања, а потом и сва остала. 

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji